Există foarte multe ONG-uri, mai mici sau mai mari, care fac o treabă foarte bună și merită atenția, timpul sau banii tăi. Câteva sunt prezentate aici, verificate de echipa noastră.

#societateacivilă #asociațiidinRomânia #hartaimplicării

Funky Citizens

Luptă cu apatia civică, și dezvoltă instrumente online de advocacy, bazate pe cercetare şi pe date atent culese. Au desfășurat mai multe proiecte în zona civică printre care Constituția funky - editarea Constituției României într-un format grafic atractiv pentru tineri sau Factual - proiect prin care se monitorizează și se verifică declarațiile politicienilor. De curând, au înființat Buletin de București - un proiect editorial care își propune să contribuie la dezvoltarea presei locale.

Create Act Enjoy

Asociație culturală fondată de actori de la Teatrul Național Cluj-Napoca, dedicată programelor educaționale și de sănătate. Organizează activități comunitare și sociale, ateliere creative și producții artistice, pentru a contribui activ la comunitatea din care fac parte.

GHEPart

Asociație înființată în 2014 de echipa proiectului ”Eco Youth” care a vizat educația ecologică a copiilor, având 600 de beneficiari. Are drept scop educația nonformală. Au desfășurat mai multe proiecte cum ar fi Lecturi la șură prin care au încercat să promoveze cititul, sau Greenoteca, proiect în care au creat în curtea Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș un spațiu în care să organizeze proiecții de filme și seri muzicale.

Minitremu

Inițiată de duo-ul artistic Monotremu, asociația are ca obiectiv să faciliteze accesul copiilor şi tinerilor la arta contemporană, prin prin joucuri/joacă și diverse metode interactive. Minitremu organizează în fiecare an „Art Camp” - o tabără de artă contemporană gratuită pentru elevii de liceu.

Casa Naturii

O asociație înființată în comuna Laslea, la limita județelor Sibiu și Mureș. Scopul este educația civică - asociație își propune să capaciteze copiii și tinerii de la sat să devină devină lideri responsabili și sursa schimbării din comunitățile locale. În ultimii 2 ani, asociația a derulat ateliere de educație civică, proiecții de filme documentare despre importanța ecologiei și a desfășurat activități de ecologizare în comuna Laslea.